Podsumowanie projektu: Kompetencje zawodowe dla rozwoju gospodarki opartej na wiedzy
 Numer projektu: 2020-1-PL01-KA102-080011

W dniu 8.12.2021r. w szkolnej auli CKZiU uroczyście podsumowaliśmy projekt, w ramach którego uczniowie klas technikum elektronicznego, elektrycznego logistycznego, mechanika pojazdów samochodowych oraz technika żywienia i usług gastronomicznych realizowali praktyki zawodowe w Rimini. W ramach projektu wyjechały we wrześniu i w październiku dwie grupy uczniów klas IV i III. Na spotkanie zaprosiliśmy uczniów z klas młodszych, ponieważ i oni w przyszłości będą uczestniczyć w takich wyjazdach. Każda grupa przygotowała prezentacje pokazujące jak spędzili czas na praktykach, podzielili się też z innymi doświadczeniami i odczuciami jakie towarzyszyły im podczas  mobilności. Zaprezentowali też umiejętności zawodowe jakie nabyli, podczas odbywania praktyk. Pokazali wykonanego robota, logistycy zrelacjonowali czego się nauczyli, mechanicy pokazali zakres wykonywanych prac w warsztacie mechanicznym a gastronomicy przygotowali smaczną niespodziankę. Wszyscy miło wspominali ten czas i niektórzy już żałowali, że nie będą mogli w nim uczestniczyć jeszcze raz. Przywołane wspomnienia, przypomniane zdjęcia, filmy pozwoliły miło i wesoło spędzić czas. Aby przypomnieć smak włoskiej kuchni uczennice technikum żywienia i usług gastronomicznych przygotowały poczęstunek dla uczestników spotkania. Była pizza (mini), tiramisu panna cotta i cantuccini. Kawa nie była tradycyjnie włoska – niestety! Ale wszystko doskonale smakowało.  Spotkanie przeniosło nas znowu do Włoch – ciepłych, pełnych zabytków, plaż i przyjaznych ludzi.

Następne praktyki zrealizujemy już w ramach nowego projektu i mamy nadzieje, że planów nie pokrzyżuje nam pandemia.

projekt_3.jpg   projekt_1.jpg

  projekt_3.jpg  projekt_4.jpg

© 2021 Wszystkie prawa zastrzeżone. Projekt i realizacja: OPTeam S.A.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.

Zapisano